Brannvarslere redder liv – det er det ingen tvil om.

Det som ikke er like klart er hvordan du kan benytte brannvarslere for å beskytte deg og din familie
på best mulig måte. Norske myndigheter stiller beskjedne krav til brannvarslingsutstyr i norske boliger.
I utgangspunktet kreves det kun en brannvarsler i hver etasje, og at den skal høres tydelig på oppholdsrom
og soverom når dørene mellom rommene er lukket. Vår anbefaling er å sikre bedre enn dette.

IONISK, OPTISK ELLER TEREMISKE VARSLER.

Optiske varslere er svært effektive når det gjeler deteksjon av ulmebranner,
dette er i dag den måten de fleste branner starter.

En ionisk varsler måler den elektriske ledningsevnen i luften. Ioniske varslere anses derfor å være best på å detektere raskt flammeutviklende branner, dvs. branner med god tilførsel av oksygen. Denne typen av branner kan spre seg fort, og produserer store mengder av usynlige forbrenningspartikler.

En termisk varsler reagerer ikke på selve røyken som oppstår ved et branntilløp, men derimot varmen som utvikles.

Vi anbefaler å ha en kombinasjon av optiske og ioniske varslere for rask varsling av både ulmebrann og raskt flammeutviklende branner.

SERIEKOBLEDE ELLER ENKELTSTÅENDE VARSLERE.

Det er absolutt å anbefale å ha seriekoblede varslere, detekterer den ene varsleren fare vil den den sende signaler til alle de andre varslerne.

Dersom varsleren på vaskerommet oppdager branntilløp vil den sende signaler til varslerne som er på soverommene. Dette vil øke sjansen for at alle i huset våkner raskere og kommer seg raskere ut eller i beste fall får slukket branntilløpet før det blir alvorlig.

HVOR MANGE VARSLERE?

Minste kravet er en varsler i hver etasje. Vi anbefaler at det monteres brannvarslere i alle rom, de skal monteres i taket og en halv meter fra veggen. Barnerommene har de siste å fått mye elektrisk utstyr, som til tider kan være en brannfelle.

Med seriekobledebrannvarslere i alle rom vil branntilløp bli oppdaget tidlig og alle beboerne bli varslet så raskt som mulig.

TESTET OG GODKJENT

Modumstigen har godkjenninger fra en rekke norske og utenlandske prøveinstanser.

Modumstigen er den eneste utfellbare brannstigen med sertifisering fra UL (Underwriters Laroratories) i USA og TÜV/GS-sertifisering som gjelder for Europa inkludert Skandinavia. Disse godkjenningene gir våre kunder en ekstra trygghet for at Modumstigen alltid vil være lett å løse ut.

Vi er er godkjent som kompetent virksomhet hos Rådet for Vedlikehold av Brannslokkemateriell, RVB, og utfører alle typer vedlikehold på håndslokkere og brannslangetromler etter gjeldende regelverk: NS 3910 og NS-EN 671-3.

RING OSS I DAG

Tlf. 51 81 74 00

[gravityform id=»2″ title=»true» description=»true»]Click here to add your own text